Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Određen istražni zatvor protiv 25-godišnjaka i 49-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je nakon ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1966.) podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona. (9. 1. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici oko 08,54 sati 20. studenog 2013. u Kravarskom (Velika Gorica); zajedno i po prethodnom dogovoru, u nakani da dođu do veće svote novca; za vrijeme dok ih je 30-godišnji hrvatski državljanin čekao ispred poslovnice pošte u osobnom automobilu marke Toyota Yaris, maskirani kapama s prorezima za oči ušli u poslovnicu i djelatnici zapovjedili da legne na pod. Potom je 49-godišnjak uperio u djelatnicu startni pištolj bez municije, a 25-godišnjak je iza radnog pulta otvorio ladicu i uzeo novčani iznos od 4.048,12 kuna, nakon čega je krenuo prema sefu no nije ga otvorio jer mu je djelatnica rekla kako ima vremensku odgodu otvaranja. Okrivljenici su izašli iz poslovnice i osobnim se automobilom, u kojem ih je čekao 30-godišnjak, odvezli zadržavši za sebe 4.048,12 kuna za koje su oštetili Hrvatsku poštu.
Sudac istrage je odredio istražni zatvor protiv 25-godišnjaka i 49-godišnjaka zbog opasnosti od bijega (temeljem čl. 123. st. 1. toč. 1. ZKP-a), dok je za trećim počiniteljem raspisana potraga nadležne policijske uprave.