Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Proveden očevid prometne nesreće

Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika je 9. rujna 2017. u 19,15 sati rukovodila očevidom prometne nesreće koji su proveli policijski službenici Policijske uprave zagrebačke  koja se dogodila u 18,05 sati na križanju Vulinčeve ulice i Kolodvorske ulice u Ivanić-Gradu. (10. 9. 2017.)

Prema zasad utvrđenom, vozač (1980.) osobnog automobila marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka kretao se kolnikom Kolodvorske ulice prometnom trakom namijenjenom za skretanje u lijevo u smjeru zapada te je, dolaskom do raskrižja sa Vulinčevom ulicom, gdje je postavljen prometni znak obavezno zaustavljanje, ušao u raskrižje skrećući u lijevo u Vulinčevu ulicu. Postoji osnova sumnje da vozač tom prilikom nije propustio sva vozila koja se kreću cestom sa prednošću prolaska pa je došlo do naleta na prednju lijevu bočnu stranu automobila, prednjom više desnom stranom motocikla, marke Yamaha XT 600 koji se kretao kolnikom Vulinčeve ulice istočnom kolničkom trakom u smjeru sjevera. Od naleta, automobil se zarotirao prednjom stranom u smjeru sjeveriostoka, dok je motocikl pao na lijevi bok i nastavio strugati po kolniku te se zaustavio na mekom terenu Vulinčeve ulice.
Na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač motocikla (1993.), dok je putnik (1992.) na motociklu zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je prevezen u KB Dubrava.
Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provest će kriminalističko istraživanje i poduzeti dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće.