Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Ispitan 28-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 3. KZ-a. (12. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od točno neutvrđenog dana pa do 10. kolovoza  2016. nabavljao veće količine droge amfetamin, kokain, MDMA i marihuana radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, koju je potom skrivao i prepakiravao u obiteljskoj kući. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici, prilikom pretrage obiteljske kuće na adresi boravišta, 10. kolovoza 2016. zatečen u posjedu 1600 grama droge amfetamin, 772 tableta droge MDMA, 901 grama droge marihuane, 72,9 grama droge kokain te novčanog iznosa od 23.000,00 kuna, a za koji se osnovano sumnja da potječe od kupoprodaje droge. Ujedno, prilikom pretrage pronađena je i veća količina streljiva raznih kalibara.
Državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora te je sudac istrage odredio istražni zatvor protiv 28-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o Kaznenom postupku).