Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Ispitani 54-godišnjak i 51-godišnjakinja te određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici su, po zaprimljenoj kaznenoj prijavi Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, 11. listopada 2018. ispitani 54-godišnji hrvatski državljanin i 51-godišnja hrvatska državljanka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnih prekida trudnoće iz članka 115. stavak 1. u svezi članka 51. Kaznenog zakona. (12. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenica 19. ožujka 2018., 5. travnja 2018. i 21. lipnja 2018., u ginekološkoj ordinaciji u poliklinici u vlasništvu prvoosumnjičenika, i to prvoosumnjičenik kao liječnik ginekolog i drugoosumnjičenica obavljajući poslove medicinske sestre; zajedno i po prethodnom dogovoru; prema ranije dogovorenim terminima s pacijenticama i na njihovo traženje; svjesni da u navedenoj poliklinici nisu ovlašteni obavljati prekide trudnoće jer navedena poliklinika nema status bolnice; pacijenticama izvršili prekide trudnoće.
Predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv oboje osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila i odredila im istražni zatvor sukladno prijedlogu.