Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Određen istražni zatvor protiv 19-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1997.) podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela protiv života i tijela ubojstvom opisano u čl. 110. u svezi članka 51. Kaznenog zakona. (16. 9. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 13. rujna 2016. od 19,00 do 22,00 sata u obiteljskoj kući u kojoj živi s roditeljima u Pokupskom (Lukinić Brdo), lovačkim nožem usmrtio svoje roditelje nakon čega je oba mrtva tijela prenio u prostoriju roditeljske spavaće sobe. Osnovano se sumnja da je potom oprao nož te ga odbacio na pod u dnevnom boravku kao i da je obrisao tragove krvi s poda, a predmete na kojima je bilo tragova krvi i odjeću u koju je bio odjeven u vrijeme počinjenja djela, osnovano se sumnja, odložio u plastične vreće za smeće i ostavio u kupaonici. U kući je boravio sve do 12,35 sati 15. rujna 2016. kada je uhićen.
Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor osumnjičeniku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 2. i 3. ZKP-a).