Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Ispitan 18-godišnjak i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom iz čl. 110. Kaznenog zakona. (17. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 18-godišnji osumnjičenik oko 00,30 sati 16. kolovoza 2016. došao u park Hrvatskih branitelja bb u Kloštar Ivaniću; gdje se na otvorenom prostoru održavala proslava blagdana Velike Gospe; te je nakon verbalnog i fizičkog sukoba s hrvatskim državljaninom (1997.), u nakani da ga liši života, preklopnim mu nožem zadao više ubodnih i reznih rana. Oštećeni 19-godišnjak je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Ovo državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora te je sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio istražni zatvor osumnjičeniku u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123 stavak 2. i 3.  ZKP-a.).

U odnosu na zaprimljena pitanja novinara, državno odvjetništvo nije u mogućnosti dati odgovore s obzirom da će se daljnje okolnosti i činjenice počinjenja ovog kaznenog djela utvrditi tijekom istrage.