Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Ispitan 30-godišnjak i određen istražni zatvor

U Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Bosne i Hercegovine (1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droge iz članka 191. stavak 3. u svezi stavka 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanje pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ-a. (19. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od kraja siječnja 2020. do 14/15. veljače 2020., na području Zagreba, u stanu u kojem je neprijavljeno stanovao, dopustio i maloljetnici (2003.) da boravi u tom stanu te da u više navrata konzumira razne vrste droga. Uslijed konzumiranja droga, maloljetnici je u jutarnjim satima 14./15. veljače 2020. pozlilo, a osumnjičenik o tome nije obavijestio hitnu medicinsku pomoć, iako je to mogao učiniti bez opasnosti po sebe, te je ona preminula, pa je osumnjičenik, osnovano se sumnja, kako ne bi bio otkriven i procesuiran, mrtvo tijelo umotao u tepih i odnio do susjedne stambene zgrade ostavivši ga stubištu podrumske prostorije.
Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je, nakon obavljenog ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istraženog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku.