Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Obavljen očevid prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 18. kolovoza 2016. obavilo očevid povodom kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona na DC 1 kod Jastrebarskog. (19. 8. 2016.)

Iz dosad prikupljenih podataka proizlazi da je hrvatski državljanin (1967.) oko 17,38 sati 18. kolovoza 2016. upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (2,79 g/kg alkohola u organizmu) i da dolaskom na dio ceste između mjesta Gornji Desinec i Breznik Plešivički (kod oznake 22. kilometra) nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste. Postoji osnova sumnje da je zbog toga izgubio nadzor nad vozilom i u zanošenju te nekontroliranom kretanju skrenuo ulijevo na sjevernu kolničku traku istog kolnika kojom se kreću vozila iz suprotnog smjera. Na toj je traci prednjim dijelom vozila naletio na prednji lijevi dio i lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke Daewoo Tico kojim je upravljala hrvatska državljanka (1950.) istom cestom u suprotnom smjeru te je od siline naleta smrtno stradala na mjestu nesreće.
Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provest će kriminalističko istraživanje i poduzeti dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti opisanog kaznenog djela.