Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Proveden očevid prometne nesreće

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika je 18. rujna 2017. u vremenu od 15,00 do 18,53 sati rukovodio očevidom prometne nesreće koji su proveli policijski službenici Policijske uprave zagrebačke koja se dogodila u 12,42 sati na prvom pružnom prijelazu Luka–Novo Selo kraj Vrbovca. (19. 9. 2017.)
Prema zasad utvrđenom, do nesreće je došlo kada je putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Zagreb pri brzini od 138 km/h udario u desnu bočnu stranu osobnog automobila marke Golf 4 zagrebačkih registarskih oznaka koji se kretao iz smjera Novog Sela prema mjestu Luka.
Uslijed naleta odnosno zbog zadobivenih višestrukih teških tjelesnih ozljeda smrtno je stradao vozač (1996.) osobnog automobila koji je uslijed udarca ispao iz vozila na travnatu površinu kraj željezničke pruge i zasad nepoznati muškarac koji je sjedio na mjestu suvozača te je pronađen u uništenom automobilu. Očevidom je utvrđeno kako je prilaz pružnom prijelazu bio obilježen prometnim znakom tzv."Andrijinim križem" i da je na njemu bila postavljena zvučna i svjetlosna signalizacija koja je u trenutku nesreće bila u ispravnom stanju.