Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Ispitan 30-godišnjak i određen istražni zatvor

U Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u sv. čl. 34. Kaznenog zakona i kaznenih djela bludnih radnji čl. 155. st. 3. u sv. čl. 154. st. 1. toč. 2. KZ-a. (23. 3. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 22. ožujka 2020. oko 2,10 sati tijekom verbalnog napada na svoju suprugu u obiteljskoj kući u Zaprešiću pokušao ju usmrtiti, a spriječila ga je njena maloljetna kći koja je pozvala policiju. Oštećenica je prevezena u bolnicu gdje je zadržana na liječenju zbog zadobivenih teških ozljeda.
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u svibnju 2019. i kolovozu 2019. godine te 21. ožujka 2020. u Zaprešiću i na jednom srednjodalmatinskom otoku počinio bludne radnje na štetu maloljetne pastorke.
Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je, nakon obavljenog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio istražni zatvor na temelju predloženih osnova.