Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Proveden očevid prometne nesreće

Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici rukovodila je očevidom prometne nesreće koji su proveli policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, a koja se dogodila u 13,09 sati na raskrižju velikogoričke državne ceste D30 i Avenije Ivana Pavla II. (23. 4. 2018.)

Prema dosad utvrđenom, postoji osnov sumnje da je hrvatski državljanin (1964.) upravljao osobnim automobilom marke Fiat Uno zagrebačkih registarskih oznaka desnom prometnom trakom državne ceste D30 u smjeru jugoistoka te se dolaskom do raskrižja s Avenijom Ivana Pavla II nije zaustavio na znak crvenog svijetla na semaforu već se nastavio kretati i zadržavati smjer kretanja ravno ulazeći u raskrižje. Tom je prilikom prednjom stranom vozila naletio na desnu bočnu stranu osobnog automobila marke Mercedes kojim je upravljao hrvatski državljanin (1952.), koji se kretao iz suprotnog smjera državnom cestom D 30 i na raskrižju skretao u lijevo na kolnik Avenije Ivana Pavla II, za vrijeme dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo na semaforu. Potom je osobni automobil marke Mercedes u zanošenju odbačen u smjeru zapada te je tom prilikom lijevom bočnom stranom naletio na osobni automobil marke Opel Insignia kojom je upravljao hrvatski državljanin (1956.), a koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen na kolniku Avenije Ivana Pavla II ispred raskrižja s državnom cestom D30, dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo. Na mjestu nesreće smrtno je stradala hrvatska državljanka (1966.), putnica u osobnom automobilu marke  Fiat Uno, dok je dvoje hrvatskih državljana (1987. i 2003.)  koji su bili putnici u osobnom automobilu Fiat Uno, kao i hrvatski državljanin (1952.) koji je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes, zadobili teške tjelesne ozljede, a hrvatski državljanin (1964.) koji je upravljao osobnim automobilom marke Fiat Uno lake tjelesne ozljede.
Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provest će kriminalističko istraživanje i poduzeti dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće.