Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Ispitan 36-godišnjak i doneseno rješenje o provođenju istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona. (26. 9. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičenik 21. rujna 2016., zajedno s još jednim nepoznatim muškarcem, dovezao skuterom otuđenim u Tučepima (na njemu su bile ne pripadajuće registracijske pločice otuđene u Zagrebu) do zlatarnice u Velikoj Gorici, te su maskirani i uz uporabu pištolja iz zlatarnice uzeli i za sebe zadržali 348 komada raznog nakita vrijednog 628.370,00 kuna.

Ovo državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora te ga je sudac istrage odredio zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na supočinitelja (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a) u trajanju od mjesec dana.
Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 36-godišnjaka zbog kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. KZ-a.