Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv četvero okrivljenika te predložilo, a sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio, istražni zatvor protiv trojice hrvatskih državljana (1966., 1993. i 1989.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona. (29. 4. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da su od točno neutvrđenog dana od kraja 2016. do 27. travnja 2017., zajedno s okrivljenom hrvatskom državljankom (1976.); u cilju uzgoja biljaka konoplje tipa droge marihuana radi daljnje prodaje; u kući drugookrivljenice instalirali sustave za osvjetljavanje, ventilaciju, održavanje vlage i topline, stvorivši na taj način preduvjete za kontrolirani uzgoj biljaka te u tako pripremljenim prostorima zasadili i uzgojili najmanje 553 sadnice biljke konoplje tipa marihuana (veličine od oko 60 do 90 cm). Osnovano se sumnja da su na opisani način ilegalno proizvodili drogu tipa marihuana s krajnjim ciljem da trećeokrivljenik i četvrtookrivljenik preprodaju opojnu drogu na ilegalnom narko tržištu, kao i da su u predmetnoj kući i u kući kojom se koriste prvo troje okrivljenika držali ukupno 12639 grama opojne droge marihuana pripremljene za daljnju ilegalnu prodaju.
Sudac istrage odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).