Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Obavljen očevid prometne nesreće u Jakovlju

Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je, zajedno s policijskim službenicima Policijske postaje Zaprešić, Policijske uprave zagrebačke, provela očevid prometne nesreće koja se dogodila 27. listopada 2018. oko 15,40 sati u Jakovlju, na kolniku državne ceste D 1, na 9 kilometru + 500 metara, u smjeru sjevera. (30. 10. 2018.)
Prema dosad utvrđenom tijekom očevida, autobus, kojim je upravljao hrvatski državljanin (1954.), je prilikom pretjecanja teretnog vozila, kojim je upravljao hrvatski državljanin (1962.), uočivši osobno vozilo, kojim je upravljala hrvatska državljanka (1973.), kako mu dolazi ususret po lijevoj prometnoj traci u kojoj je obavljao radnju pretjecanja, u nakani da autobus vrati u desnu prometnu traku najprije naletio na teretno vozilo ispred sebe, a zatim i na osobno vozilo koje mu je dolazilo ususret iz suprotnog smjera.
Vozačica osobnog vozila je na mjestu nesreće smrtno stradala, dok su vozač autobusa i putnik u autobusu, hrvatski državljanin (2005.), kao i vozač teretnog vozila zadobili tjelesne ozljede uslijed naleta autobusa i izlijetanja vozila s kolnika.