Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika

Rješenjem Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici određena je istraga protiv trojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. i dr. Kaznenog zakona. (31. 10. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su 58-godišnjak, 33-godišnjak i 35-godišnjak počinili više kaznenih djela razbojništva na području Republike Hrvatske odnosno Velike Gorice, Marine, Zagreba, Zadra, Šibenika, Osijeka, Splita, Rijeke na štetu većeg broja oštećenih (Hrvatske pošte, trgovačkih društava).
Nakon što su trojica okrivljenika ispitana u ovom državnom odvjetništvu, sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici stavljen je prijedlog da se im odredi istražni zatvor koji im je i određen rješenjem suca istrage od 29. listopada 2016. Nakon pravomoćnosti rješenja o provođenju istrage provest će se dokazne radnje potrebne za podizanje optužnice protiv trojice okrivljenika. 
Dodajemo kako su u provođenju izvida i uhićenja osumnjičenika sudjelovali policijski službenici više policijskih uprava, a osumnjičenici su uhićeni 28. listopada 2016. izvan područja nadležnosti ovog državnog odvjetništva zbog čega je bilo nužno određivanje pritvora i istražnog zatvora.