Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Ispitan 38-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona. (27. 3. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od početka 2017. godine; protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droge; na za sada točno neutvrđeni način od neutvrđenih osoba na području Njemačke putem tzv. dark weba kupovao veće količine droge psilocibin, amfetamin, MDMA i LSD koja mu je, skrivena u poštanskim paketima, isporučivana putem redovne usluge pošte na adresu u Velikoj Gorici gdje je drogu po zaprimanju skrivao i prepakiravao. Osnovano se sumnja da je nakon toga tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu odnosno da je 23. ožujka 2017. u Velikoj Gorici, preuzeo dvije poštanske pošiljke u kojima je prilikom pretrage pronađeno ukupno 44,00 grama droge MDMA i devet doza droge LSD, dok je prilikom pretrage u kući u kojoj boravi zatečen u posjedu ukupno 23,5 grama droge psilocibin, jednog grama droge amfetamin, jednog grama droge MDMA i šest doza droge LSD, 452,5 grama sumnjive materije nepoznatog kemijskog sastava i tri digitalne vage s tragovima droge.
Državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora te je sudac istrage 24. ožujka 2017. odredio istražni zatvor protiv 38-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).