Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Određen istražni zatvor protiv 48-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1967.) podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće iz članka 227. stavak 1. i 4. i  nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. Kaznenog zakona (24. 4. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik (1967.) u 20,10 sati 22. travnja 2015. u Kloštar Ivaniću, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola u više od 2,00 g/kg) zbog čega nije obratio pažnju na pješaka I. S. koji je bio na sjevernoj polovini kolnika zbog čega je više lijevim dijelom osobnog automobila naletio na njega. Uslijed naleta pješak je odbačen na južnu polovinu kolnika pri čemu je tijelom naletio na prednji dio osobnog automobila koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen. Pješak je zadobio mnogostruke teške tjelesne ozlijede uslijed kojih je preminuo na mjestu nesreće. Osnovano se sumnja da se osumnjičenik osobnim automobilom bez zaustavljanja, zajedno sa zaglavljenim biciklom ispod automobila preko kojeg je prethodno prošao, nastavio kretati, a da nije pružio pomoć pješaku u opasnosti koju je prouzročio.
Sudac istrage je odredio istražni zatvor protiv osumnjičenog hrvatskog državljanina zbog opasnosti od ponavljanja djela (temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).