Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Određen istražni zatvor protiv 20-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1994.) 27. lipnja podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (2. 7. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je između 2,00 i 2,15 sati 25. lipnja 2015. u Ivanić Gradu na kolniku ceste u blizini mjesta održavanja javnog proslave; u namjeri da ga liši života; neutvrđenim predmetom nalik na teleskopsku palicu udario hrvatskog državljanina (1994.) u predjelu glave uslijed čega je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život.
Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor osumnjičeniku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 2. ZKP-a). Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je podnijelo žalbu protiv rješenja suca istrage i predložilo je određivanje istražnog zatvora i zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 3.  ZKP-a).

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 1. srpnja 2015. izviješteno od PP Ivanić Grad da je oštećeni dvadesetogodišnjak preminuo u KB Dubrava 30. lipnja 2015. te će osumnjičenika teretiti za kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona.