Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Određen istražni zatvor protiv 26-godišnjaka i 35-godišnjakinje

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1989.) i hrvatske državljanke (1980.) podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom opisano u čl. 110. Kaznenog zakona. (4. 4. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su 24. studenog 2013. u obiteljskoj kući u Dubravi Vrbovečkoj; u nakani da liše života supruga osumnjičenice (1974.); nakon dužih dogovora oko ubojstva, 26-godišnjak sjekirom udario po glavi oštećenika no kako je on i dalje davao znakove života tako je u njega iz neposredne blizine ispalio dva hitca iz plinskog pištolja, a potom ga odvukao u podrum obiteljske kuće gdje ga je nekoliko puta uboo u prsa.
Nakon opisanog djela, osnovano se sumnja da su osumnjičenici oprali tragove krvi u kući i zapalili krevet na kojem je ubojstvo počinjeno da bi slijedeće jutro tijelo prevezli do napuštene kuće u Novom Selu i bacili ga u napušteni bunar. Tijelo su omotali čvrstom trakom za koju su zavezali komad željezne tračnice kao uteg kako tijelo ne bi isplivalo.
Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor osumnjičenicima zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123 stavak 2. i 3. ZKP-a.)