Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Određen istražni zatvor protiv 43-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je nakon ispitivanja državljanina Srbije (1972.) podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona (24. 4. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjak 23. travnja 2015. u Zagrebu, na autocesti A3 odnosno odmorištu Ježevo-sjever; protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju i zloupotrebe droga u cilju daljnje proizvodnje i preprodaje droge amfetamin; neovlašteno u teretnom vozilu kojim je upravljao, iza suvozačevog sjedala držao: jednu vrećicu u kojoj su se nalazile dvije prozirne vrećice ispunjene kofeinom (ukupna težina 1629 grama) tzv. punilom koje se koristi kao smjesa s drogama i psihotropnim tvarima u cilju povećanja mase droge; jednu PE vrećicu u kojoj su se nalazile tri staklene boce od 0,5 litara, ispunjene sa ukupno 1,5 litara droge amfetamin u obliku baze u konzistenciji ulja; 1,0 litru sumporne kiseline tzv. Prekursora (tvar koja se može uporabiti za izradu droga); 5,0 litara metanola koji se koristi u ilegalnoj sintezi amfetamina.
Sudac istrage je odredio istražni zatvor protiv 43-godišnjaka zbog opasnosti od bijega (temeljem čl. 123. st. 1. toč. 1. ZKP-a).