Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima
Otvoreno istraživanje protiv 56-godišnjaka i 24-godišnjaka zbog prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je, povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika dvojice državljana Republike Hrvatske (1964. i 1996.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi s st. 2. Kaznenog zakona, u svezi s čl. 51. KZ-a. (7. 1. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 56-godišnjak i 24-godišnjak 27. prosinca 2020. u večernjim satima u obiteljskoj kući u Komletincima tijekom verbalne prepirke sa suprugom odnosno majkom, zaprijetili joj smrću kao i 47-godišnjaku, a te je riječi prijetnje oštećenica prenijela 47-godišnjaku, što je kod njih izazvalo strah i bojazan za život.
Nakon što su osumnjičenici ispitani, doneseno je rješenje o mjerama opreza zabranom približavanja iz čl. 98. st. 2. toč. 4. Zakona o kaznenom postupku i zabranom uspostavljanja ili održavanja veze iz čl. 98. st. 2. toč. 5. Zakona o kaznenom postupku, a sve temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku te je otvoreno istraživanje sukladno odredbi čl. 213. st. 2. ZKP-a. 
Izvršenom pretragom doma i drugih prostora u obiteljskoj kući 56-godišnjaka pronađeno je i oduzeto trinaest komada streljiva čije držanje nije zabranjeno već je ograničeno te će Policijska postaja Otok pokrenuti prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o oružju.
Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima će, po provedenom istraživanju, donijeti državnoodvjetničku odluku.