Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima
Odgovor na upite novinara

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima zaprimilo je više upita novinara vezano za prometnu nesreću koja se dogodila 9. ožujka 2019. oko 10,00 sati u Vinkovcima, u Ulici Ćirila i Metoda, a u kojoj je sudjelovala vozačica osobnog automobila (1979.) te je teško ozlijeđena maloljetna pješakinja (2009.). (11. 3. 2019.)

Ovo državno odvjetništvo objavljuje tekst odgovora na zaprimljena pitanja. Očevidom spomenute prometne nesreće rukovodila je dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima te je nakon provedene dokazne radnje očevida Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima poduzelo zakonom predviđene radnje radi utvrđenja činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do prometne nesreće.
Vezano za prekršaj iz čl. 196. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (istek vozačke dozvole) postupanje je u tom dijelu obavila nadležna policijska postaja slijedom čega državno odvjetništvo nije nadležno za odgovore na pitanja u odnosu na taj prekršaj.