Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv troje okrivljenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1956. i 1971.) i jedne hrvatske državljanke (1955.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona. (21. 9. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika i jedna okrivljenica od neutvrđenog dana 2020. godine pa sve do 16. rujna 2020. u Gradištu, u cilju kontroliranog uzgoja biljaka konoplje tipa droge marihuana radi daljnje prodaje, u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće prvookrivljenog i drugookrivljenice instalirali sustav za osvjetljavanje, ventilaciju, održavanje vlage i topline nakon čega su u takvom pripremljenom prostoru zasadili najmanje 156 sadnica biljke konoplja tipa droge marihuane. Sadnice su, osnovano se sumnja, potom zalijevali i tretirali raznim sredstvima za pospješivanje rasta, a nakon što su sadnice dosegle određen stupanj zrelosti presadili su ih u vrt. Osnovano se sumnja da su u cilju daljnje prodaje držali najmanje 6220 grama droge tipa marihuana.
Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je, nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i obojici okrivljenika i okrivljenici odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.