Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima
Ispitana dvojica okrivljenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je 20. studenog 2019. ispitalo u svojstvu okrivljenika državljane Republike Kosovo (1987. i 1997.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (21. 11. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici, zajedno i prema prethodnom dogovoru, 19. studenog 2019. u 04,00 sata kombi vozilom došli na Stalni granični prijelaz Bajakovo, u blizini Lipovca, i kao ulazni putnici u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije; protivno čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; prema prethodnom dogovoru sa zasada nepoznatom osobom, posjedovali i prenosili 23 paketa sa sadržajem droge tipa marihuana (ukupna težina 25 kg i 856 grama). Osnovano se sumnja da je navedena droga bila skrivena u tvorničkim šupljinama i prerađenom prostoru navedenog kombi vozila te su ju prevozili radi daljnje prodaje droge na području zemalja Europske unije.
Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika, donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.
Sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru prihvatio i odredio istražni zatvor okrivljenicima po predloženoj zakonskoj osnovi.