Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima
Ispitan 49-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je 24. listopada 2019. ispitalo u svojstvu okrivljenika državljanina Republike Srbije (1970.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (25. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. listopada 2019. u 22,25 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Županja, kao ulazni putnik u Republiku Hrvatsku; protivno čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u teretnom vozilu prevozio 2000 originalnih pakiranja tableta "Xanax" od po jedan mg, odnosno ukupno 200.000 komada, koje sadrže psihotropnu tvar "Alprazolam", i koja se nalazi Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Cilj pronađene droge je bila daljnja preprodaja na ilegalnom narkotržištu. 
Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika, donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje navedenog kaznenog djela.
Sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor okrivljeniku po predloženoj zakonskoj osnovi.