Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici
Najava žalbe protiv nepravomoćne presude zbog odluke suda o kazni

Općinski sud u Virovitici je 5. lipnja, nakon održane i zaključene glavne rasprave, donio nepravomoćnu presudu protiv hrvatskog državljanina (1995.) i proglasio ga krivim zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl. 139 st. 2. i 3 KZ-a i javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325 st.1 KZ-a, te osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedanaest mjeseci, izrekavši mu uvjetnu osudu na način da se kazna zatvora u trajanju od jedanaest mjeseci neće izvršiti ukoliko u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. (6. 6. 2019.)
Optuženiku je izrečena i posebna obveza na način da mu se nalaže da u roku od šest mjeseci od pravomoćne presude uplati 20.000,00 kuna u korist Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, te mu je oduzet i mobitel marke Iphone, kojim je počinio navedena kaznena djela.
Budući da je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici u optužnici zatražilo izricanje bezuvjetne zatvorske kazne, ovo će državno odvjetništvo, po primitku pisanog otpravka presude, uložiti žalbu protiv presude zbog odluke suda o kazni.