Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 41-godišnjaka i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je, povodom zaprimljenog posebnog izvješća Policijske uprave vukovarsko-srijemske od 8. lipnja 2020., 9. lipnja 2020. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 2. i 4. Kaznenog zakona i tri kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 2. KZ-a. (9. 6. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 7. lipnja 2020. oko 20,00 sati u Vukovaru, na autobusnom ugibalištu u Ulici Priljevo ispred kbr. 241, nakon narušavanja javnog reda i mira, a kako bi pobjegao policijskom službeniku koji je obavljao službenu policijsku radnju traganja za počiniteljem prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, u nakani da ga ozlijedi, lijevom ga rukom udario u desni ručni zglob, a potom ga laktom desne ruke udario u prsa, uslijed čega je policijski službenik pao leđima na nogostup zadobivši laku tjelesnu ozljedu. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik istog dana u prostorijama Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, u cilju zastrašivanja navedenog policijskog službenika, kao i još dvojice policijskih službenika iste policijske postaje, koji su postupali prema njemu, uputio im riječi prijetećeg sadržaja.
Nakon ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika iz zakonske osnove propisane u čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.