Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 10. listopada provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1952.) i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u vezi st. 1. i čl. 34. Kaznenog zakona, dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. u vezi st. 4. KZ-a, kazneno djelo pokušaja prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 1. u vezi čl. 34. KZ-a i kazneno djelo nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a. (12. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 66-godišnjak u rujnu i listopadu 2018. godine u obiteljskoj kući u Poljani Biškupečkoj, u alkoholiziranom stanju učestalo vrijeđao svoju suprugu nazivajući ju raznim pogrdnim nazivima te joj u nekoliko navrata, mašući nožem u ruci, zaprijetio da će ju ubiti. Osnovano se sumnja da je 66-godišnjak 8. listopada 2018. pokušao nanijeti svojoj supruzi tešku ozljedu tako da ju je više puta udario cjepanicom u glavu i tijelo, ali je oštećenica zadobila više lakih ozljeda, nakon čega je pobjegla u kuću njihove kćeri, a osnovano se sumnja da je 66-godišnjak tada objema zaprijetio da će ih zaklati. Kad su 66-godišnjaku prišli policijski službenici i rekli mu da je uhićen, osnovano se sumnja da je napao policijskog službenika i pokušao ga udariti šakom, ali u tome nije uspio, nakon čega su policijski službenici svladali njegov otpor.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 66-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke koji će biti ispitani u istrazi.