Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitana dvojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. kolovoza provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Republike Srbije (1992. i 1997.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (3. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak 26. kolovoza 2019. za nagradu od 400 eura preuzeo na prijevoz u kombi vozilo varaždinskih registarskih oznaka državljane Pakistana koji nisu imali važeće dokumente za ulazak u Republiku Hrvatsku, s ciljem da ih ilegalno preveze u Republiku Sloveniju, dok se 27-godišnjak kretao ispred njega osobnim automobilom kao prethodnica radi obavještavanja o eventualnom nailasku policijske patrole. Neposredno prije prelaska granice s Republikom Slovenijom zatekli su ih policijski službenici mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i spriječili ih u daljnjem prijevozu.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.