Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 19-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. veljače donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 3. i st. 2. Kaznenog zakona i omogućavanja trošenja droge iz čl. 191. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a. (20. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 19-godišnjak od listopada 2019. do veljače 2020. godine u prostoru jedne ustanove kraj Varaždina, u više navrata davao većem broju maloljetnih štićenika ustanove drogu marihuanu u zamjenu za cigarete i alkoholna pića. Osnovano se sumnja i da je 19-godišnjak u istom razdoblju u svojoj sobi davao maloljetnim štićenicima ustanove na konzumaciju drogu marihuanu te da je 12. veljače 2020. držao kod sebe radi daljnje prodaje više od 37 grama droge marihuane.
Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 19-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.