Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 36-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. veljače provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1984.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 3. Kaznenog zakona i sedam kaznenih djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a. (21. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 16. veljače 2020. u kući u Piškorovcu, s ciljem da usmrti svoju izvanbračnu suprugu koju je ranije zlostavljao, u prisutnosti sedmero njihove djece u dobi od 2,5 do 14,5 godina, više ju puta rukama snažno udario u glavu i tijelo, a potom joj nožem zadao ubod u predio lijevog kuka. Oštećenica je zadobila teške ozljede i uslijed iskrvarenja preminula idućeg dana. 
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 36-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.