Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 42-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. travnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1977.) zbog počinjenja kaznenih djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona i pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u svezi st. 1. i čl. 34. KZ-a. (26. 4. 2019.)

Optužnicom se 42-godišnjaka tereti da je od studenog 2017. do  siječnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, učestalo u alkoholiziranom stanju psihički i fizički zlostavljao svoju majku na način da ju je grubo vrijeđao i omalovažavao, šamarao ju i bacao prema njoj razne predmete te da je 25. siječnja 2019. više puta udario majku rukom po licu i cjepanicom po ruci, a zatim ju počeo udarati žaračem po leđima i rukama po glavi. U trenutku kad je pokušavao dekom spriječiti njene povike za pomoć, u kuću su stigli policijski službenici i spriječili njegove daljnje napade.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku uz kaznu izrekne i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti od alkohola. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.