Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 34-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. ožujka provelo prvo ispitivanje uhićenog kineskog državljanina (1985.) s prebivalištem u Republici Italiji i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (1. 4. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak 20. ožujka 2019. na području Krapinsko-zagorske županije, za obećanu novčanu nagradu preuzeo na prijevoz u osobni automobil kineske državljane koji nisu imali pravo na ulazak niti boravak u Republici Hrvatskoj, s ciljem da ih ilegalno preveze na teritorij Republike Slovenije. U daljnjem prijevozu su ga spriječili policijski službenici granične policije u mjestu Donja Višnjica u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Slovenijom.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 34-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.