Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv dvije osobe

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. srpnja provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Bugarske (1987. i 1984.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (2. 8. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni bugarski državljani 25. srpnja 2019. za obećanu novčanu nagradu od dvije tisuće eura, na autocesti Zagreb-Split, primili u kombi vozilo državljane Eritreje koji nisu imali važeće vize i nezakonito su ušli u Republiku Hrvatsku, s ciljem da ih uz izbjegavanje granične kontrole ilegalno prevezu na područje Republike Slovenije. Policijski službenici su ih zaustavili i spriječili u daljnjem prijevozu kod mjesta Zlogonje u blizini državne granice s Republikom Slovenijom.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.