Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 27-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1992.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (3. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak 1. svibnja 2019. u Čakovcu, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (više od 1,5 promila u organizmu) i brzinom znatno većom od dopuštene u naselju, uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala 63-godišnja hrvatska državljanka koja je usporila vožnju radi skretanja ulijevo u dvorište obiteljske kuće. U sudaru je 63-godišnjakinja zadobila teške ozljede od kojih je preminula u bolnici (prijelomi vratne i prsne kralježnice).
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 27-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.