Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 34-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 9. svibnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. Kaznenog zakona. (10. 5. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je 10. veljače 2019. oko 2,30 sati u Varaždinu, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (koncentracija veća od 2,1 promila) uslijed čega su njegove sposobnosti za upravljanje vozilom bile bitno smanjene, pa nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, već je u raskrižju s kružnim tokom prometa izgubio kontrolu nad upravljačem, udario vozilom u prometni znak i sletio preko odvojka kružnog toka u cestovni jarak. U nesreći je 27-godišnji suputnik u vozilu zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prijelom nadlaktične kosti).
U optužnici s kaznenim nalogom predloženo je da se okrivljeniku, ako prihvati kazneni nalog, uz kaznu i plaćanje troškova postupka izrekne i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija u trajanju od jedne godine.