Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Određen istražni zatvor protiv 27-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 16. srpnja provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Iraka (1992.) s boravištem u Italiji zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (17. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak 14. srpnja 2019. kod granice s Bosnom i Hercegovinom, za novčanu nagradu od 14.500 eura preuzeo na prijevoz u osobni automobil državljane Iraka koji nisu imali pravo na ulazak niti boravak u Republici Hrvatskoj, s ciljem da ih ilegalno preveze na teritorij Republike Slovenije. U daljnjem prijevozu su ga spriječili policijski službenici granične policije u mjestu Zlogonje u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Slovenijom.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 27-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.