Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka zbog iznude

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 13. rujna podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog počinjenja kaznenog djela produljene iznude iz čl. 243. st. 1. u vezi čl. 52. Kaznenog zakona. (16. 9. 2019.)

Okrivljenog 27-godišnjaka tereti se da je u srpnju 2019. godine u mjestu kraj Varaždina, stupio putem Interneta pod lažnim ženskim imenom u kontakt sa 22-godišnjakom i stekavši njegovo povjerenje ishodio da mu pošalje svoju obnaženu fotografiju, a zatim mu zaprijetio da će tu fotografiju javno objaviti ako mu ne isplati novac, pa mu je 22-godišnjak, zbog straha da fotografija bude objavljena, u više navrata isplatio ukupno četiri tisuće kuna. Tereti ga se i da je 20. srpnja 2019. zatražio od 22-godišnjaka da mu isplati još dvije tisuće kuna, pa kad je pristupio na dogovoreno mjesto radi predaje novca, zatekli su ga i uhitili policijski službenici.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.