Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 46-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. lipnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u svezi st. 1. i čl. 34. Kaznenog zakona i prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (17. 6. 2019.)

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 46-godišnjak 31. svibnja 2019. u jednoj zdravstvenoj ustanovi, iako mu je u prekršajnom postupku bila izrečena mjera opreza zabrane približavanja bivšoj supruzi na udaljenost manju od trideset metara, bio fizički nasilan prema njoj, a u daljnjem napadu spriječila ga je njihova kći. Osnovano se sumnja i da joj je nakon toga rekao da zna da će ići u zatvor, a potom joj uputio riječi prijetnje.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 46-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.