Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 2. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. KZ-a, povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a i dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (19. 3. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak 16. ožujka 2019. u dvorištu ispred obiteljske kuće u mjestu Topličica, u prisutnosti svoje sedmogodišnje unuke, u cilju usmrćenja zadao ubod nožem 53-godišnjaku u gornji dio trbuha, a odmah potom ubo nožem u prsa 30-godišnjeg supruga svoje kćeri, koji je osoba s težom tjelesnom smetnjom. Obojica oštećenika zadobila su teške ozljede, i to 53-godišnjak razderotinu jetre, ozljedu želuca i otvorenu ranu trbušne šupljine, a 30-godišnjak otvorenu ranu prsnog koša s izljevom krvi i zraka u plućnu šupljinu. Osnovano se sumnja da je 56-godišnjak nakon opisanih radnji lupao po ulaznim vratima kuće i prijetio ukućanima ubojstvom.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 56-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.