Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 52-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. lipnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona, oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. Kaznenog zakona, teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 1. u vezi čl. 228. st. 1. KZ-a i narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora iz čl. 141. st. 1. KZ-a. (24. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnjak tijekom noći 19. lipnja 2019. u jednom mjestu u okolici Varaždina, znajući da se u kućama nalaze ukućani koji spavaju, u prozor spavaće sobe jedne kuće bacio metalni držač zastave, a u prozore druge kuće bacio sjekiru, kameni blok, glačalo i metalno dlijeto, čime je razbio stakla na prozorima, ali nikoga nije uspio ozlijediti. Osnovano se sumnja da je potom provalio u vikendicu u blizini i u njoj boravio skrivajući se od policije do 21. lipnja 2019., kada je pronađen. Osnovano sumnja i da je početkom svibnja 2019. godine sjekirom razbio staklo i provalio u vikendicu iz koje je uzeo više boca žestokih alkoholnih pića.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 52-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.