Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 49-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv državljanina Mađarske (1970.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (30. 9. 2019.)

Optužnicom se 49-godišnjaka tereti da je 6. rujna 2019. za novčanu nagradu od pet tisuća eura preuzeo na prijevoz u kombi vozilo državljane Pakistana, Bangladeša i Indije koji nisu imali zakonske uvjete za ulazak i boravak na teritoriju Republike Hrvatske te su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku, s ciljem da ih ilegalno preveze na teritorij Republike Slovenije. U daljnjem prijevozu su ga spriječili policijski službenici granične policije u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Slovenijom.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.