Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Određen istražni zatvor protiv četiri osobe

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1979., 1978., 1995. i 1999.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona i kaznenih djela sudjelovanja u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. KZ-a. (17. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 40-godišnjakinja 15. lipnja 2019. na ulici u jednom mjestu u okolici Varaždina, tijekom prepirke i fizičkog obračuna sa 16-godišnjakom, ubola ga kuhinjskim nožem u trbuh, a odmah zatim istim nožem ubola i 16-godišnjakovu majku u leđa, čime im je nanijela ozljede opasne po život, a smrtni ishod izbjegnut je brzom medicinskom intervencijom. Ostali okrivljenici osnovano su sumnjivi da su sudjelovali u fizičkom obračunu u kojem su 16-godišnjak i njegova majka zadobili teške i po život opasne ozljede.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila svim okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i supočinitelje u postupku, a 40-godišnjakinji još i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.