Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Određen istražni zatvor protiv 23-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je 4. studenoga 2015., nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv državljanina Republike Srbije (1992.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona. (6. 11. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 2. studenoga 2015. na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba s inspekcijskim službama u cestovnom prometu Bajakovo, radi prodaje držao skriveno u auto prikolici za transport automobila, koja je bila zakačena za vozilo kojim je upravljao, ukupno 21 kilogram i 460 grama droge tipa marihuana.
Prijedlog za određivanje istražnog zatvora je podnijet zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku) te je sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru rješenjem odredio istražni zatvor protiv okrivljenika temeljem navedene osnove.
Ovo državno odvjetništvo je 5. studenoga 2015. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 23-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo.