Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 58-godišnjakinje zbog pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1960.), zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 2. u svezi s čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona. (3. 6. 2018.)

Postoji osnova sumnje da je 58-godišnjakinja 31. svibnja 2018. oko 16,00 sati, nakon prepirke sa 83-godišnjom majkom s kojom živi u stanu u Vinkovcima; u nakani da ju liši života; s dva ručna alata zadala joj više udaraca u predjelu glave i tijela u vrijeme dok je majka ležala te da je nastavila s udarcima i kad je majka pala na tlo sve dok se ona nije prestala braniti. Oštećenica je zadobila teške tjelesne ozljede (razderno-nagnječne rane na glavi, prijelom V. kosti međuručja desne šake, prijelom desne lakatne kosti i nagnječno-razderna rana lijeve podlaktice), a život joj je spašen medicinskom intervencijom.
Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru odredio istražni zatvor protiv okrivljenice zbog opasnosti od ometanja istrage, dok je odbio prijedlog zbog opasnosti od ponavljanja djela.