Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Ispitana 39-godišnjakinja zbog prijetnje i oštećenja tuđe stvari

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatske državljanke (1978.) zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i oštećenje tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. Kaznenog zakona. (9. 1. 2018.)

Osnovano se sumnja da je osumnjičenica 5. siječnja 2018. oko 22,00 sati, u sportskoj dvorani u Ivankovu u kojoj se održavao malonogometni turnir, revoltirana time što je glavni nogometni sudac iz igre isključio njezine maloljetne sinove, tijekom prekida nogometne utakmice sišla s tribina i; u cilju zastrašivanja nogometnog suca i uništenja tuđe stvari; ušla u igralište te prišla nogometnom sucu koji je stajao iza zapisničkog stola. Osnovano se sumnja da je uzela sa stola upravljački sustav semafora i bacila ga prema glavi nogometnog suca upućujući mu istovremeno pritom prijeteće riječi. Upravljački sustav semafora se razbio, a sve opisano izazvalo je kod nogometnog suca osjećaj straha za njegov život.
Nakon ispitivanja osumnjičenice, ona je puštena na slobodu te će u navedenom predmetu biti otvoreno istraživanje radi provođenja daljnjih dokaznih radnji.