Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 27-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je 3. listopada 2018., nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Srbije (1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv javnog reda – protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (11. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je navedeni okrivljenik 1. listopada 2018. oko 21,00 sati na 264. kilometru autoceste A3; u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi prevoženjem stranih državljana koji su na nezakonit način ušli iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku; po prethodnom dogovoru sa, za sada neutvrđenom osobom iz Beograda, za unaprijed obećanu naknadu od 500 eura, od čega mu je unaprijed isplaćen novčani iznos od 1.600,00 kuna, u tovarni prostor kombi vozila marke Citroen 230L, njemačkih registarskih oznaka, primio državljane Afganistana, iako svjestan da tovarni prostor nije namijenjen za prijevoz osoba, bez prozora i ventilacije, sjedala i sigurnosnih pojaseva. U takvim je opisanim nehumanim uvjetima navedene strane državljane prevozio sve do 262. kilometra autoceste A3 gdje su ga zaustavili policijski službenici. 
Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika iz zakonske osnove propisane u čl. 123. st. 1. t. 1. Zakona o kaznenom postupku.