Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjeg okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1969.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo iz čl. 111. toč. 3. Kaznenog zakona. (11. 11. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 24. srpnja 2019. u prijepodnevnim satima, u obiteljskoj kući u Petrovcima, u cilju da usmrti svoju suprugu (1973.), koju je ranije duže vrijeme fizički zlostavljao, nožem joj zadao ubodne rane od kojih je odmah umrla, a potom je njeno tijelo zamotao u dvije deke i bacio u septičku jamu u dvorištu obiteljske kuće.
Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je 8. studenog na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške (čl. 123. st. 1. toč. 4. ZKP-a).