Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 60-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva iz čl. 111. t. 4. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona (20. 4. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 17. travnja 2018. oko 17,40 sati u Vukovaru, tijekom prepirke sa suprugom zbog njenog odbijanja da odustane od podnijetog prijedloga za sporazumni razvod braka, upravljao osobnim automobilom u kome je bila i ona na mjestu suvozača te; u cilju da ju usmrti zbog njezine odluke o prekidu braka; iz Dunavske ulice vozilom nastavio vožnju prema prilazu za spust plovila. Vozilo je sletjelo u rijeku Dunav, a okrivljenik nije uspio u svojoj namjeri jer je oštećenica uspjela izaći iz vozila i isplivati na obalu.
Na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odredio je okrivljeniku istražni zatvor iz zakonskih osnova po čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku.