Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru
Donesena drugostupanjska presuda protiv 67-godišnjaka

Na temelju optužnice ovog državnog odvjetništva protiv hrvatskog državljanina (1952.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga iz čl. 190. st. 2. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona, Općinski sud u Vukovaru je donio 20. svibnja 2019. presudu kojom je hrvatski državljanin proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina. (23. 7. 2019.)
Županijski sud u Osijeku je povodom žalbe okrivljenika, presudom od 11. srpnja 2019. preinačio prvostupanjsku presudu u odluci o kazni na način da je okrivljenik za kazneno djelo iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.
Presudom prvostupanjskog suda okrivljenik je proglašen krivim da je 28. listopada 2018. oko 20,40 sati na Graničnom prijelazu Ilok, kao ulazni putnik iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, upravljao osobnim automobilom marke Fiat Multipla, te u tvorničkim šupljinama i prerađenom prostoru skriveno prevozio 67 kilograma i 59,8 grama droge tipa marihuana, upakirane u 137 paketa, a u cilju daljnje prodaje.